Fekete hivatkozás szöveg +36 30 4079 996

Medence kiegészítők

Ellenáramoltatók

Az innovatív tervezés és koncepció terméke ez a készlet (előlap, beépítőház, vezérlődoboz és szivattyú), amely jelentős értéknövelő hatással van az Ön medencéjére. Nagy versenyképességét a termék magas hidraulikai teljesítményének köszönheti. A Marlin ellenáramoltató rendszer 3 különböző modellben kapható kínálatunkban: Marlin 30 II, Marlin 30 III és Marlin 45 III, melyekhez lehet csatlakoztatni kapaszkodót és hidromasszázstömlőt.

Nyakzuhany

A nyakzuhany az egyik leglátványosabb kiegészítője a medencéknek. Minden esetben rozsdamentes acélból készülnek, és alakjukat, méretüket tekintve többféle kivitelben készülnek.

A legelterjedtebb nyakzuhany forma a hold és kobra alakú vízköpő, melyek minden stílusú medencéhez tökéletesen illenek.

Az esztétikai tényezőn felül elengedhetetlen, hogy megfelelő szivattyút válasszunk, hiszen ez biztosítja az Ön számára a kellemes masszázsélményt.

Medencevilágítás

Egy gyönyörű medence a kert központi eleme, ezért elengedhetetlen egy jól megválasztott és beállított medencevilágítás! Az Ampron Ceramic System medencéi a különleges 3D Multicolor kialakításnak köszönhetően gyönyörű fényben ragyognak.

Medencefűtés

Hőszívattyú

A jelenlegi leghatékonyabb és legkényelmesebb medencefűtési megoldást ajánljuk, rendkívül kedvező, alacsony energiafelhasználás mellett. A levegő-hőszivattyú a környezeti levegő hőjét hasznosítva képesek a medence fűtését biztosítani. Az egységnyi bevitt energia 4-5x mennyiségét képes leadni a medence vizének., így kimagaslóan energiatakarékos megoldás. A hőszivattyús medencefűtés a leghatásosabb fűtési mód, mert szinte független az időjárástól! A berendezések COP-je 4,7, vagyis a hőszivattyú 1 kW villamos energia felhasználásával 4,7 kW hőenergiát termel. A hőszivattyú stabilan tartja a medence hőmérsékletét, amennyiben szükséges, vissza is hűti azt! A hőszivattyú a medence vízforgató rendszerét használja cirkulációra, ezért a vízforgatás nem jelent többletköltséget.

Szolárfűtés

Egy medence fűtése jelentős költséggel járhat. A medencefűtés – legyen az bármilyen méretű – napkollektorral megoldva minimálisra csökkenti az ezzel járó költségeinket. Szabaduljon meg a költségek 90-95%-ától, és fűtse medencéjét napkollektorral! A napkollektor által termelt hőenergiát egy hőcserélőn keresztül a keringető szivattyú segítségével juttatjuk a medence vízterébe, így semmilyen többletenergiára nincs szükség!

Hőcserélő

A medence méretétől függően 25-60 kW közötti névleges teljesítménnyel. Alkalmazható gázkazán, fatüzelésű kazán, kandalló, napkollektor vagy bármely hőenergia előállításához származó meleg víz medenceterébe juttatására.

Elektromos fűtés

Medencemérettől függően 3-12 kW közötti teljesítménnyel normál, illetve titán kivitelben.

 

Szolártakaró

A medence vize könnyebben melegszik fel egy szolártakaró (Solar medencetakaró) segítségével, illetve kevésbé fog kihűlni az éjszaka folyamán. Az így letakart medencék átlagosan 4-5°C-kal melegebbek a szabad felületű medencékkel szemben. A szolártakaró használatát nyáron javasoljuk!

Ez a medencetakaró a víz felszínén úszik, és tökéletesen követi a medence formáját. Habár ránézésre hasonlít egy buborékfóliára, a szolártakarók anyaga jóval teherbíróbb és erősebb, valamint jól ellenáll a nap káros UV-sugárzásának.

Napközben – főleg a napsütéses időszakokban – a szolár medencefedések üvegházhatást fejtenek ki, ezáltal felgyorsítják az energiaáramlást: elősegítik a nap felől érkező hősugarak bejutását, miközben gátolják a kifelé irányuló hőveszteséget. Emiatt melegebb lesz medencénk vize, és kevesebb lesz a párolgásból adódó vízveszteség.

Téli takarófólia

A téliesítés folyamata

Elengedhetetlen, hogy a vizet a medencében teleltessük, mert a medencét körülvevő talaj téli megfagyásakor nagyobb nyomást gyakorol a medence oldalára. A vízzel telített medence jobban ellenáll ennek a nyomásnak, így csökken az esetleges szerkezeti károsodás lehetősége.

A megfelelő vízszint beállítása után szükséges kitisztítani a szkimmerek szűrőjét, de mindenképpen a helyükön kell őket hagyni, hogy a lefolyókba ne tudjanak beköltözni különféle élőlények. Ezt követően a szivattyúmotort szükséges leszerelni: vegyük ki a helyéről, tároljuk száraz helyen!

Téliesítéskor a medence tetejét fontos lefedni! Kétféle fedőponyva között választhatunk: vízzáró és vízáteresztő. A vízzáró ponyva képes teljesen tisztán tartani a medencében maradt vizet. Teljes felületével felfekszik a víz felszínére, feljön a felszín feletti oldalakra, és súlyának köszönhetően nem csúszik bele a medencébe. A ponyva tetején összegyűlő esővíz és hólé nem keveredik a medence vizével, hanem elpárolog.

Medenceszegélykő

A medenceperem és a járófelület közötti rést takarja le. Vastagságának köszönhetően esztétikusabb keretet biztosít a medencéknek, ezáltal kiemelve a medence körvonalát.

Medenceszegélyköveink a legmagasabb műszaki és esztétikai követelményeknek megfelelően készülnek és kerülnek beépítésre.

Medencéink íveihez pontosan illeszkedő, egyedileg gyártott szegélyköveket kínálunk többféle színben, méretben és anyagfelhasználásban, ezzel is illeszkedve a medence méretéhez és formájához.

széles választék, prémium minőség

Ajánlatkérés

NYITVA TARTÁS: 
Előzetes időpont egyeztetés alapján