Automatizálás

Sós vegyszermentes víztisztítás

Ideális megoldás a környezetbarát fertőtlenítéshez

A vegyszermentes sós víz tisztítás működési elve hogy közvetlenül a medence vízbe sót tszünk kb 4-6 gramm / liter arányban ami a tengervíznek megközelítőleg a tízed része ami érzésre szinte elhanyagolható. A só bontó készülék a a sót ( nátrium chlorid ) elektrolízis útján klór gázzá bontja ami egy nagyon erős fertőtlenítő ami a vízben azonnal feloldódik. A cellákban keletkező aktív klór azonnal elpusztítja a mikroorgazmusokat és a medence térbe kerülve hígított állapotban is megfelelő szabad klór szintet biztosít.. Az aktív klór a medencében a nap UV-sugárzásának hatására lebomlik, de a cellában automatikusan újratermelődik ezáltal létrejön a természetes körforgás. Elegendő a só szezononként egyszeri utánpótlása.

Készülék előnyei:

Környezetbarát

Vegyszer felhasználás nélküli fertőtlenítés, kristály tiszta víz. Az enyhe sós víz terápiás hatásai mellett a baktérium mentes víz a biztonságos fürdőzést teszi lehetővé. A fertőtlenítés megtartása mellett folyamatosan újrahasznosítja a feloldott sót így a környezetre nem ártalmas.

Nincs bőrirritáció vörös, szemek!

Hagyományosan kezelt és fertőtlenített medencéknél a viszkető bőr irritáció szinte mindennapos jelenség ugyanúgy mint a vörös szem, sós vízkezelésnél ezek a problémák nem jelentkeznek többé. Ideális megoldás kisgyermekek részére.

Rendkívül gazdaságos

A költséges vegyszereket olcsó természetes só váltja ki, melyet elegendő egy évben egyszer pótolni ami egy átlagos 40 m3-es otthoni medencénél kb.10.000.-Ft-éves költséget jelent. Az alacsony energia igényű só bontó készülék használata mellett így a berendezés ára kb 4 év alatt megtérül.

Természetes anyagok

A sós víz előállításához természetes alapú normál konyha sót illetve tengeri sót használunk.

Nem kellenek fertőtlenítő vegyszerek

Többé nem kell toxikus, veszélyes vegyszereket, használnia és gondoskodni azok helyes tárolásáról és adagolásáról.

A készülék jellemzői:

 • Öntisztító cella váltakozó polaritással
 • Titán cella a hatásos fertőtlenítés érdekében
 • Biztonságos üzemmőd
 • Digitális kijelző
 • Programozható üzemmód
 • Hosszú élettartam, gyári garanciával

Ph szabályozás

A medence víz ideális ph szintje 6,8-7,2 közötti érték.
Az automata Ph mérő- és szabályozó berendezéssel folyamatos- az előírt értékeknek megfelelő- beszabályozást tesz lehetővé. Ez a megoldás a legideálisabb vegyszer-felhasználást biztosítja, a mérőszondákkal folyamatosan vett vízminták szerinti szabályozás segítségével.

UV tisztítás

Az UV sugaras fertőtlenítés lényege, hogy a vizet UV fénnyel kezeljük, melynek hatására a vízben található baktériumok, vírusok, gombák, algák és egyéb mikroorganizmusok elpusztulnak vegyszerek hozzáadása nélkül.

Ez a sugárzás megöli a baktériumokat, vírusokat, és az egysejtű élőlényeket, lehetetlenné teszi az elszaporodásukat, ezzel jelentősen csökkentve az adagolandó fertőtlenítőszer mennyiségét.

Az UV fertőtlenítés előnyei:

 • friss, tiszta és átlátszó medencevizet biztosít
 • hatékonyan és biztonságosan fertőtleníti a vizet
 • jelentősen lecsökkenti a klór és egyéb vegyszer szükségletet
 • meggszünteti a klór miatt fellépő szag, bőr és szemirritációt
 • környezetkímélőbb alternatív fertőtlenítési eljárás mint a hagyományos módszerek

Klór szabályozás

A berendezés szondákkal méri a víz klór és redoxpotenciál értékét. A mért adatok alapján szabályozzák az adagolt fertőtlenítő vegyszer mennyiségét, evvel biztosítva a medence vizének biztonságos és kristálytiszta állagát. A gép használatával feleslegessé válik az általában lakmuszpapírral történő kézi mérés.