Kiegészítők

Automata porszívók

Aspid

Félautomata porszívó bármilyen medencéhez. Műanyag alkatrészekből, és ólom nehezékből áll. A jobb rugalmasság érdekében a talp TPU-ból van. A hullámmozgást egy szelep, és a beömlő nyílásokat felváltva lezáró golyó biztosítja. A tömlőre könnyen felszerelhető kerék segítségével egyszerűen mozgatható.

Mamba

A Mamba szerszámok, és medence átalakítás nélkül percek alatt beüzemelhető.
Vízszintes, mélyülő fenekű, valamint föld feletti medencékhez is alkalmas. Direkt módon csatlakoztatható a skimmer-hez vagy a szívóághoz. A már meglévő vízforgató rendszer ( min. 4m3/h ) szívóerejét használja fel, nem igényel külön áramforrást. 10 m hosszú speciális tömlő tartozik hozzá. A berendezés segítségével a medence le is ereszthető. Nyomásszabályzó biztosítja az egyenletes működést.

Dolphin Easykleen

Alap automata aljzattisztító mely programvezérelt irányító rendszerrel van ellátva, hogy a teljes medencét kitisztítsa. A szűrőzsák minden 70 mikronnál nagyobb szennyeződéseket kiszűr. Kitisztítja az aljzatot, és a falak alját. Tisztítási idő 3 óra.
Könnyű a karbantartása. Maximálisan 12×12 m-es medencékhez ideális. A készülék nem mászik fel a falra!

Dolphin Superkleen

Automata aljzattisztító saját programmal, mely garantálja a medence ideális tisztítását. Tisztítja a falakat, és a vízvonalat. Levegőérzékelő biztosítja, hogy csak a vízbe merülve működjön a szivattyú. Két tisztitó ciklus állítható, 1 és 3 órás. 20 m hosszú kábellel szerelt.
A mozgatását megkönnyítendő kerekes kocsival árusítjuk. Maximálisan 12×12 m-es medencékhez használható.

Dolphin Ultrakleen

Funkcionális tervezés, sok technológiai újítás jellemzi. Felméri a medence méreteit és alakját, majd kiválasztott belső program alapján tisztítja ki a medencét. felvillanó lámpa jelzi ha a szűrő megtelt. 20 m hosszú, csuklós mechanizmussal szerelt kábellel szállítjuk. Programidő lehet 2,3 és 4 órás. A kiválasztott program alapján képes az aljzat, az oldalfal, a lépcsők és a vízvonal együttes vagy külön tisztítására is. Távirányítóval irányítható. Maximálisan 12×12 m-es medencékhez.

Dolphin Ultrakleen Battery

Az első vezeték nélküli aljzattisztító a Dolphin Ultrakleen Battery, újra tölthető akkumulátorral. Távirányítóval vezérelhető, mely programozásra, és kézi irányításra is használható. Ciklusideje 90 p., mely alatt tisztítja a medencét és szűri a vizet. Kigyulladó lámpa jelzi ha a szűrő megtelt. Automata hűtőrendszere van. Négy program közül választhatunk. Maximálisan 12×12 m-es medencékhez.

Ellenáramoltatók

Új ellenáramoltató berendezés. Az innovatív tervezés és koncepció terméke ez a készlet (előlap, beépítőház, vezérlő doboz és a szivattyú), amely jelentős értéknövelő hatással van az Ön medencéjére. Nagy versenyképességét a termék magas hidraulikai teljesítményének köszönheti, a Marlin Ellenáramoltató rendszer 3 modellel áll rendelkezésre, a Marlin 30 II, a Marlin 30 III és a Marlin 45 III. Lehet hozzá csatlakoztatni kapaszkodót és hidromasszázs tömlőt.

Nyakzuhany

Az egyik leglátványosabb kiegészítője a medencéknek. Minden esetben rozsdamentes acélból készülnek, alakjukat, méretüket tekintve többféle kivitelben készülnek.

A legkedveltebb forma a hold vagy kobra alakú vízköpő.

Az esztétikai látványon felül a megfelelően megválasztott szivattyú biztosítja az Ön számára a kellemes masszázs élményt.

Medencevilágítás

A medence a kert dísze amihez elengedhetetlen a jól megválasztott és beállított medence világítás. Az Ampron ceramic system medencéi a különleges 3D multicolor kialakításnak köszönhetően gyönyörű fényben ragyognak.

Medencefűtés

Hőszívattyú

A jelenlegi leghatékonyabb és legkényelmesebb medence fűtési módot ajánljuk kedvező alacsony energia felhasználás mellett.A levegő hőszivattyú a környezeti levegő hőjét hasznosítva képes a medence fűtését biztosítani. Az egységnyi bevitt energia 4-5-szeresét képes leadni a medence vizének. Kimagaslóan energiatakarékos megoldás. A hőszivattyús fűtés a leghatásosabb fűtési mód, mert szinte független az időjárástól. A berendezések COP-je 4,7. Ez azt jelenti, hogy a hőszivattyú 1 kW villamos energia felhasználásával a 4,7 kW hőenergiát termel. A hőszivattyú stabilan tartja a medence hőmérsékletét, ha kell visszahűti azt. Hőszivattyúk,levegő víz víz, medence fűtés,A medence hőszivattyú a medence vízforgató rendszerét használja a cirkulációra, ezért a vízforgatás nem jelent többlet költséget.

Solár fűtés

Egy medence fűtése igen jelentős költséggel járhat. A medencefűtés (legyen az bármilyen méretű) napkollektorral megoldva minimálisra csökkenti ezzel járó költségeinket. Szabaduljon meg a költségek 90-95%- ától és fűtse medencéjét napkollektorral! A napkollektor által termelt hő energiát egy hőcserélőn keresztül a keringtető szivattyú segítségével juttatjuk a medence víztérbe, így semmilyen többlet energiára nincs szükség.

Hőcserélő

Medence mérettől függően 25-60 Kw közötti névleges teljesítménnyel.
Alkalmazható gáz kazán, fa tüzelésű kazán, kandalló, napkollektor vagy bármely hő energia előállításából származó meleg víz medencetérbe juttatására.

Elektromos fűtés

Medence mérettől függően 3-12 Kw közötti teljesítménnyel normál illetve titán kivitelben.

Szolártakaró

A medence vize könnyebben melegszik fel magasabb hőmérsékletre, illetve kevésbé fog kihűlni az éjszaka folyamán. Az így letakart medencék átlagosan 4-5 c –al melegebbek a szabad felületű medencékkel szemben.

A medence takarása nyáron megoldható egy úgynevezett nyári „Solar” medencetakaró segítségével. Ez a medencetakaró típus a medence formáját követi, és a víz felszínén úszik. A Solar takarók anyaga jóval teherbíróbb, erősebb az átlagos buborékfólia anyagoknál, valamint jól elviseli a nap káros UV sugárzását.

Napközben, főleg napsütéses időszakokban, a szolár medencefedések üvegházhatást fejtenek ki, ezáltal felgyorsítva az energiaáramlást: elősegítik, a nap felől érkező hősugarak bejutását, és gátolják a kifelé irányuló hő veszteséget, ezért melegebb medencevíz, kevesebb párolgásból adódó vízveszteség.

Téli takarófólia

A téliesítés folyamata

Medencéknél mindenképpen szükségünk van arra, hogy a vizet a medencében teleltessük, mert a medencét körülvevő talaj téli megfagyásakor nagyobb nyomást gyakorol a medence oldalára. A vízzel telített medence jobban ellenáll a nyomásnak, így csökken az esetleges szerkezeti károsodás lehetősége.

Megfelelő vízszint beállítása után tisztítsuk ki a szkimmerek szűrőjét, de mindenképpen hagyjuk a helyükön őket, hogy a lefolyókba ne tudjanak beköltözni különféle élőlények. Ezután szereljük le a szivattyúmotort, vegyük ki a helyéről, és száraz helyre tároljuk el.

A medence tetejét mindenképpen ajánlatos lefedni. Kétféle fedőponyva között választhatunk: vízzáró és vízáteresztő. A vízzáró ponyva teljesen tisztán képes megőrizni a medencében maradt vizet. Teljes felületével felfekszik a víz felszínére, feljön a felszín feletti oldalakra és ráfekszik a medence peremére. Ezt a peremrészt tömlőszerűen vízzel kell feltölteni, melynek súlya elegendő ahhoz, hogy a ponyva ne csússzon bele a medencébe. A ponyva tetején összegyűlő esővíz, hólé nem keveredik a medence vízével, onnan párolog el.

Medence szegélykövek

A medenceperem és a járófelület közötti rést takarja le és mivel vastagabb ezáltal esztétikusabb keretet biztosít a medencéknek, ezáltal kiemelve a medence körvonalát.

Szegélyköveink a legmagasabb műszaki és esztétikai követelményeknek megfelelően készülnek és kerülnek beépítésre.

Medencéink íveihez pontosan illeszkedő egyedileg gyártott szegélyköveket kínálunk többféle színben, méretben és anyagfelhasználásban ezzel is illeszkedve a medence méretéhez és formájához.